Rallylydighet

Torje på rallylydighetskurs.
Foto: Chriss Andre Grøtte

Rallylydighet er en ganske ny aktivitet i Norge. Vi har ikke trent dette så lenge, men har jevnt og trutt trent en del hverdagslydighet og momenter fra konkurranselydighet.

 

Konkurranser

Elfi fikk høsten 2014 direkte opprykk til klasse 2, og i april 2015 siste nappet for opprykk til klasse 3. Elfi gjør alltid sitt beste og annen lydighetstrening har kommet godt til nytte. Vi kommer ikke til å starte i klasse 3 riktig enda, da det krever en mer selvstendig hund. Elfi støtter seg mye på lokking og mister lett motivasjonen dersom hun ikke ser belønningen. Det er lettere i agility, der hindrene i seg selv, blir en form for belønning.

Torje prøvde seg i rekruttklasse i rallylydighet i april 2015. I februar 2017 deltok han i sin første offiselle konkurranse, og fikk en fin 1. premie i klasse 1. Mye har falt på plass med Torje ettersom han har blitt litt eldre. Nå jobber han godt med forstyrrelser av andre hunder og har en super kontakt med matmor. Det gir et godt grunnlag for å trene videre på de ulike momentene og etter hvert bli klare for å starte i klasse 2. 

 


 

RESULTATER (DogWeb)

 

Elfi: Trykk her

Torje: Trykk her