Rallylydighet

Torje på rallylydighetskurs.
Foto: Chriss Andre Grøtte

Rallylydighet er en fin hundesport som kan trenes overalt, enten hjemme i stua, på tur og trening. Jeg trener rallylydighet med alle hundene og synes det er en aktivitet som passer hundene godt.

 

Konkurranser

Elfi fikk høsten 2014 direkte opprykk til klasse 2, og i april 2015 siste nappet for opprykk til klasse 3. Elfi gjør alltid sitt beste og annen lydighetstrening har kommet godt til nytte. Vi kommer ikke til å starte i klasse 3 riktig enda, da det krever en mer selvstendig hund. Elfi støtter seg mye på lokking og mister lett motivasjonen dersom hun ikke ser belønningen. Det er lettere i agility, der hindrene i seg selv, blir en form for belønning.

Torje prøvde seg i rekruttklasse i rallylydighet i april 2015. I februar 2017 deltok han i sin første offiselle konkurranse, og fikk en fin 1. premie i klasse 1. Mye har falt på plass med Torje ettersom han har blitt litt eldre. Nå jobber han godt med forstyrrelser av andre hunder og har en super kontakt med matmor. I april 2018 fikk han opprykk til klasse 2 og tittelen RLI.

Dino har også prøvd seg i rallylydighet og det viser seg at gutten kan ett og annet fra før. På sitt første stevne i april 2018 fikk han direkte opprykk til klasse 2! Han har en veldig fin kontakt og viser tydelig at dette er noe han liker. På grunn av sykdommen hans, kommer det likevel ikke til å bli altfor mange stevner, men av og til når det passer seg slik. 

Ynwa har trent litt rallylydighet hun også og skal få prøve seg i konkurranser etter hvert. Hun er en hund som tilbyr mye atferd og dette er noe jeg vil forsøke å bygge videre på, fremfor å bruke lokking, som ofte er vanskelig å fjerne igjen. 

 


 

RESULTATER (DogWeb)

 

Elfi: Trykk her

Torje: Trykk her

Dino: Trykk her