Agility

Elfi under NKK i Tromsø sommeren 2013.

 

Jeg trener agility med Torje og Elfi. Dette er noe de liker og er fin trening både fysisk og mentalt.

Elfi har hatt en rask utvikling og er veldig ærlig å jobbe med. Hun gjør alltid sitt beste, men mangler litt selvstendighet og tempo. Hun har også en hoppteknikk som ikke er så god. Elfi konkurrerer i Agility klasse 2 og Agility Hopp klasse 2.

Torje har helt fra starten av vært uredd hindrene og har et godt tempo. Vi ventet med konkurranser til han var ca 3 år. Da var han landet etter puberteten og jobber veldig godt, uten å finne på å stikke av, snuse eller markere. Torje konkurrer enda i klasse 1, men vi håper på opprykk etter hvert.

 

Konkurranser

Høsten 2011 startet Elfi sin første konkurranse og siden den gang har det vært en del starter. Det var mange diskvalifikasjoner i begynnelsen, da det er små marginer. Det å starte konkurranse er også noe som må trenes på. De siste årene har det løsnet veldig med flere fine premieringer. Etter at vi kom opp i klasse 2 er nivået blitt høyere, og riktig handling er viktig, både for å ha sjanse til å gå feilfritt og klare tida.

Torje har fra 2017 startet en del konkurranser og gjort det veldig bra. Han er målt til 40 cm og går derfor i mellomklasse, der hindrene er en del høyere. Han har mye bedre hoppteknikk enn Elfi og klarer fint å holde seg innenfor makstida. Det er skikkelig gøy å konkurrere med Torje og matmor har også måtte øke egen fart for å holde følge.

Konkurranser er ikke et mål i seg selv, men gir oss noe konkret å jobbe mot. Viktigst er at hundene og jeg koser oss i lag og knytter tette bånd. Også er det jo ikke fritt for at matmor blir litt ekstra stolt når de gjør det bra!

 


 

RESULTATER (DogWeb)

 

Elfi: Trykk her

Torje: Trykk her